..am vazut ca la sindrofia de la Ambasada Frantei s-a servit ieri aceasta delicatesa,asa ca m-am hotarat sa o incerc si eu:
40-45 patlagute mici
1 kg. zahar
750 ml. apa
coaja de lamaie si de portocala taiata feliute
miez de nuca
o lamaie
OD DE PREPARARE RETETA Dulceata de patlagute verzi:
Se spala patlgutele, se taie partea de care se prinde codita si se scot samburii cu un ac de coc sau o agrafa de par mai mare. Cand se taie capacelul de care se prinde codita se vad 2-3 orificii in care sunt samburi. Dupa ce s-au scos samburii se pun patlagutele in apa clocotita timp de 3-4
min.Se scurge apa , se scutura fiecare patlaguta in parte , se impaneaza cu coaja de lamaie, de portocala si miez de nuca. Intre timp se face siropul dintr-un kg. de zahar si 750 ml. apa. Cand siropul este legat se pun patlagutele si se fierbe in continuare. Dulceata este gata cand punem sirop pe degetul mare si incercam sa-l intindem itre degetul mare si aratator. Daca se tine intre degete pune zeama de la o lamaie ,il lasam sa mai fiarba 2-3 clocote si oprim focul.
Timp de preparare: sub 90 minute
(reteta de pe net-sper sa nu-mi ceara drepturi de autor!)